Super Bowl 2022 – Allt du behöver veta om årets största NFL match

By admin

Super Bowl LVI 2022

Vi får veta vilka som vinner årets Super Bowl 2022 i helgen mellan Cincinnati Bengals och Los Angeles Rams, som båda vill lyfta Vince Lombardi-trofén.

Vilka lag spelar?

2022 års Super Bowl kommer att spelas av Los Angeles Rams och Cincinnati Bengals, som lyckats bli de två bästa lagen i slutspelet. Rams (12-5) väg till Bucklan började med en 34-11 skrällande omgångsvinsten över Arizona Cardinals innan de mötte Tom Bradys Tampa Bay Buccaneers i andra omgången.

Brady and the Buccaneers var nära att fullborda en episk comeback, men Matthew Staffords och hans lagkamraters jobb på planen räckte för att ge Rams en seger med 30-27. I NFC Conference Championship Game slog Los Angeles, San Francisco 49ers med 20-17 och lyckades att nå en biljett till Super Bowl.

På Bengals (10-7) väg till slutspelet mötte de Las Vegas Raiders i ”wild-card” omgången, och vinner 26-19, där efter en vinst mot Tennessee Titans i divisionsspelet med 19-16.

Till slut blev Kansas City Chiefs deras motståndare i AFC Championship, med Joe Burrow som ledde Bengals till en 27-24-seger och en ”comeback” till Super Bowl, något de inte har haft sedan 1989.

Vilken tid börjar det?

Super Bowl LVI-avspark är planerad till Måndagen den 14 februari klockan 00.30 Svensk tid.

Vilka kanaler kommer att sända/streama matchen?

2022 Super Bowl kommer att vara live på ViaPlay, men det finns andra alternativ för att se de mest efterlängtade NFL-slutspelet, såsom NBC:s streamingtjänst, önskar du att streama matchen gratis och lagligt kan du läsa mer om det här. I år finns det nämligen en chans att göra det via CBS sport (du kan behöva ha VPN).

Önskar du att läs mer om hur du kan se matchen via ViaPlay, så kan du klicka här!

Vem kommer att uppträda på Super Bowl LVIs halvtidsshow?

Sport- och underhållningstraditionen är halvtidsshowen i Super Bowl, och 2022 kommer hiphop- och musiklegenden Dr. Dre att ansluta sig till de fyra superstjärnor han hjälpte till att starta sin karriär i ett sällsynt liveframträdande: Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige och Kendrick Lamar.

”Vi har 11 eller 12 minuter på oss att gå ut och göra något spektakulärt, vi måste ta reda på hur vi kommer att få folk att tappa hakan”, sa Dr Dre i oktober förra året.

Lämna en kommentar