NFLBite – Är NFLBite lagligt att streama?

By admin

Ett vanligt, men inte rekommenderat, sätt att streama NFL är via NFLBite. Detta är en tjänst som erbjuder dig att streama NFLbite gratis om du önskar göra det. Värt att veta om är dock att detta streamingalternativ har sina negativa sidor. I denna text går vi igenom allt om NFL Bite som kan vara bra att veta – är det lagligt eller olagligt att använda? Hur gör man för att streama amerikansk fotboll via NFL Bite? För- och nackdelar med tjänsten? Ta del av detta nedan!

Vad är NFL Bite?

NFL Bite var från början ett konto på plattformen Reddit, som du förmodligen hört talas om. Detta konto kom sen att bli så pass stort att det gick från att vara ett konto hos Reddit till att bli som en separat streamingtjänst.

NFL Bite var alltså från början som en slags Reddit NFL Stream, som erbjöd tittare runt om i hela världen att ta del av NFL live stream via länkar som publicerades av andra användare. Klickade man på dessa länkar skickades man sen vidare till en enskild webbplats som lät dig se NFL streaming gratis.

Idag slipper du dock gå via Reddit och kan istället gå direkt via ”streamingtjänsten” NFL Bite direkt. Användare av NFLBite kan tack vare tjänsten se vilken match som helst, och det helt gratis. Via plattformen får de även tillgång till nyheter, nödvändig information och tillhörande stories för varje lag.

Är NFLBite lagligt eller inte?

Så är NFLBite lagligt att använda eller inte? Ett kort svar på den frågan är nej, NFL Bite anses inte vara ett lagligt alternativ då du vill streama NFL och deras matcher. Det i och med att NFL inte har godkänt (licenserat) NFLBite som en plattform som är tillåtna att sända deras innehåll. Detsamma gäller för Reddit.

Med andra ord är de som tittar på NFL live stream via Reddit eller NFL Bite konsumenter av piratkopierat innehåll. Vilket är olagligt. På samma sätt som det inte är lagligt att kolla på piratkopior av Netflix-serier är det inte lagligt att se på NFL Reddit stream. Som med allt annat finns det dock såklart en del som gör detta ändå.

NFL Bite site

Huruvida du vill göra är upp till dig. Värt att veta om är dock att det som sagt är olagligt, samt att det finns en risk för att NFL en dag kan stämma dig om du streama innehåll via Reddit NFL eller NFL Bite.

Använd Viaplay istället

Istället för att fulstreama amerikansk fotboll via NFLBite rekommenderar jag dig istället att använda den lagliga streamingtjänsten Viaplay. Viaplay har nämligen ensamrätt till NFL streaming – vill du streama NFL lagligt är det alltså denna tjänst du måste vända dig till.

Det är dock inget dåligt alternativ, för Viaplay erbjuder dig även att streama sändningarna med den bästa kvalitén. Det speciellt om du jämför mot exempelvis NFL bite.

Att vända sig till illegala streamingtjänster, så som Reddit och NFLBite Stream, är med andra ord sällan värt besväret. Istället kan du betala en liten slant varje månad och då istället få tillgång till live stream på ett tryggt, lagligt och säkert sätt. Skapa ett konto på Viaplay och välj det paket som passar dig bäst.

Guide till NFLBite super bowl stream

Om du däremot ändå överväger att använda NFLBite – vilket man ju kan göra om man känner för det – är det bra att veta hur det fungerar. Här kommer därmed en steg för steg-guide kring hur du gör för att se NFL live stream via tjänsten.

Innan du gör det är det dock värt att veta om att det oftast rekommenderas att du använder ett VPN om du vill se på NFL streams via andra tjänster än Viaplay – med ett aktivt VPN skyddar du din data från intrång från virus och hackers under tiden du använder tjänsten för NFL streams.

Streama super bowl NFLBite

Att få åtkomst till NFL streams (utanför Viaplay) är inte så svårt som det borde vara i och med att det egentligen är olagligt. Utan det som krävs är att du går tillväga på följande sätt:

  1. Gå in på NFLbite.com.
  2. Sök på det lag du vill se spela en NFL match.
  3. Klicka på den match du vill se.
  4. Scrolla ner till ”streams table” och streama.

NFLBite själva säger att de har designat ”streams table” – en tabell som visar vilka matcher som finns att streama och vad som är aktuellt nu – på ett noggrant sätt. Trots att tjänsten är olaglig skulle vi faktiskt säga att det stämmer. Deras Streams Table är enkel att använda men ändå så informativ som möjligt, vilket gör att samtliga användare kan välja den bästa streamingen. Tabellen uppdateras också varje vecka vilket många uppskattar.

Fördelar och nackdelar med NFL Bite

Är NFL Bite gratis? Det är en vanlig fråga som många värderar högt. Och svaret på den är ja, det är gratis att använda NFL Bite. Men, bara för det är en kostnadsfri tjänst betyder det inte att den endast har massa fördelar att bjuda på.

Föredelar
  • En fördel med NFLBite är ju att det är gratis, det går inte att sticka under stolen med. Att tänka att gratis är gott i det här fallet är dock inte alltid helt rätt. För just i detta fall betyder gratis live streaming också olaglig streaming, där Reddit-användare som har tillgång till live streamingen delar innehållet på ett sätt som de inte får göra.
  • Om du däremot väljer att använda dig av tjänsten ändå så kommer du erbjudas att ta del av NFL streams med en rolig gemenskap. De som använder NFL Bite har nämligen möjligheten att vara en del av en chatt på Discord, samt att bli en del av deras community på sociala medier. Detta är rätt roligt och bidrar till att det hela blir mer socialt.
Nackdelar
  • Precis som att den främsta fördelen med sidan är att den erbjuder gratis streaming av NFL är detta faktum även dess främsta fördel. Det finns inget som heter gratis laglig streaming av NFL, och att göra något olagligt är ju inte bra.
  • En annan nackdel är att det även finns en del reklam på sidan. Ofta är det reklam för exempelvis porr, bantning, att du ska vinna pengar, osv. Om du råkar klicka på denna reklam finns det en risk för att din dator får ett virus eller liknande.

NFL Season 2021- 2022

Vill du veta när NFL säsongen drar igång i höst? Kolla spelschemat för NFL Week 1 här.

Vanliga frågor – NFL Bite

Vad är skillnaden mellan Viaplay och NFL Bite?

Skillnaden mellan dessa streaming tjänster är att Viaplay är helt lagligt, vilket NFL Bite inte är. På Viaplay får du även det bästa kvalitén.

Hur streamar jag alla matcher av NFL?

Jag själv rekommenderar att du skaffar ett konto på Viaplay och tittar där. Men om du ska kolla gratis kan du göra det via en VPN-tjänst på till exempel NFL Bite.

När hålls nästa säsong av NFL?

-Säsongen för 2021 startar den 9:e september och håller på till den 9:e januari 2022.

1 svar på ”NFLBite – Är NFLBite lagligt att streama?”

Lämna en kommentar