NFL Draft 2021

By admin

Nu kan alla NFL-fans sitta lugnt i båten – NFL Draft 2021 finns nämligen äntligen ute! Från den 29 april till den 1 maj i år hölls den 86:e omgången av NFL Draft i Cleveland, Ohio. Under NFL Draft 2021 valdes vilka av spelarna inom den amerikanska fotbollen som skulle representera lagen för årets säsong. Ett par av dessa val blev som man förväntat sig, medan det också var ett par val som kom som en överraskning för många.

Hur går NFL Draft till?

Efter på totalt sju rundor av spel väljs collegespelarna inom den amerikanska fotbollen ut till olika lag i NFL- ligan. De olika lagen får välja spelare baserat på vilken position de var placerade på när säsongen var slut, detta dock med en liten twist. För när kommer till NFL Draft är det nämligen laget som hamnade på sista plats som får välja först, medan det lag som vann Super bowl (som alltså kom först) väljer sist.

Utöver denna twist gällande valordningen så finns det även en twist som innebär att lagen kan byta positioner genom att växla ett draft pick mot en spelare. Det handlar alltså inte bara om i vilken turordning man får välja, utan draft picks kan också vara en fördel för de som ska välja ut Collegespelare till sitt lag i ligan.

NFL Draft datum

I år startat denna NFL draft igång den 29:e april. Det är alltså vid detta datum som de olika spelarna väljs – de spelare som väljs är de spelare från college som förväntas få en lyckad karriär som amerikansk fotbollsspelare i NFL.

Trots att de collegespelare som tros vara mest lyckade oftast väljs ut tidigt i rundorna finns det självklart också fall där motsatsen bevisas. Det vill säga att det även kan finnas en och annan stjärnspelare att hitta i den sjunde och sista rundan. Med andra ord kan vi även i år förvänta oss att det under slutspurten av NFL Draft 2021 – den 1:a maj – kan vissa guldkorn hittas i höstacken.

2021 NFL Draft resultat

För den som är ny inom NFL och inte riktigt har koll på vad det innebär kan det kännas något svårt och krångligt med draft picks. Har man väl fått det förklarat behöver det dock inte alls kännas så längre. För att göra det lite lättare för er kommer vi gå igenom några resultat av de NFL värvningar som ägde rum under omgången för 2021 nedan:

1Trevor LawrenceClemsonQB
2Penei SewellOregonOL
3Kyle PittsFloridaTE
4Zach WilsonBYUQB
5Justin FieldsOhio St.QB
6Ja’Marr ChaseLSUWR
7Jaylen WaddleAlabamaWR
8Micah ParsonsPenn St.LB
9Trey LanceNorth Dakota StateQB
10DeVonta SmithAlabamaWR
11Rashawn SlaterNorthwesternOL
12Caleb FarleyVirginia TechCB
13Kwity PayeMichiganEDGE
14Christian DarrisawVirginia TechOL
15Patrick Surtain IIAlabamaCB
16Jeremiah Owusu-KoramoahNotre DameLB
17Trevon MoehrigTCUS
18Azeez OjulariGeorgiaEDGE
19Alijah Vera-TuckerUSCOL
20Rondale MoorePurdueWR
21Jaelan PhillipsMiami (Fla.)EDGE
22Mac JonesAlabamaQB
23Teven JenkinsOkla. St.OL
24Asante Samuel Jr.Florida St.CB
25Rashod BatemanMinnesotaWR
26Christian BarmoreAlabamaDL
27Jaycee HornSouth CarolinaCB
28Levi OnwuzurikeWashingtonDL
29Joseph OssaiTexasEDGE
30Zaven CollinsTulsaLB
31Greg Newsome IINorthwesternCB
32Kadarius ToneyFloridaWR
33Elijah MooreOle MissWR
34Najee HarrisAlabamaRB
35Odafe OwehPenn St.EDGE
36Richie GrantUCFS
37Travis EtienneClemsonRB
38Terrace Marshall Jr.LSUWR
39Tyson CampbellGeorgiaCB
40Javonte WilliamsNorth CarolinaRB
41Alex LeatherwoodAlabamaOL
42Wyatt DavisOhio St.OL
43Jamin DavisKentuckyLB
44Ifeatu MelifonwuSyracuseCB
45Daviyon NixonIowaDL
46Carlos Basham Jr.Wake ForestEDGE
47Kelvin JosephKentuckyCB
48Aaron RobinsonUCFCB
49Jalen MayfieldMichiganOL
50Joe TryonWashingtonEDGE

Round 1-2

Klockan 8 PM ET den 29:e april startade den första rundan, round 1, för årets NFL draft – valet av de nya football-spelarna. I år resulterade denna första rundan i att Trevor Lawrence valdes till quarterback (QB) för Jacksonville Jaguars, samtidigt som Zach Wilson valdes till quarterback för New York Jets och Trey Lance som quarterback för San Fransisco 49ers. De andra 29 spelarna som valdes under den första rundan förväntas även dem spela en bra säsong och få en lyckad karriär som football-spelare.

Dagen efter round 1, den 30:e april, startade den andra rundan kl. 7 PM ET. Under round 2 valdes Tyson Campell till cornerback för Jacksonville Jaguars, Elijah Moore till wide receiver för New York Jets och Javonte Williams till running back för Denver Broncos. Under denna runda valdes ytterligare 29 spelare till olika lag vilka man, precis som toppvalen, hoppas på ska bli bra fotboll-spelare framöver.

Round 3-4

Även den tredje rundan, round 3, av NFL Draft 2021 ägde rum den 30:e april – denna startade efter det att den andra rundan hade avslutats. Där valdes Alim McNeill till defensive tackle för Detroit Lions, Kellen Mond till QB för Minnesota Vikings och Davis Mills till QB för Houston Texans.

Nästa dag, den 1:a maj klockan 12 PM ET, startade den fjärde rundan. Det är ofta vid round 4 som man börjar komma ner till de spelare som inte förväntas leverera lika bra som spelarna som redan valts ut. Samtidigt anses samtliga spelare som får delta i NFL Draft som seriösa sådana i och med att de valts ut för att kvala in till NFL – det kan alltså finnas hopp även här.

Och faktum är att man även under rund 4 hittade ett par spelare som kan göra bra i från sig. Bland annat valdes Det Fitzpatrick att spela som wide receiver för Tennessee Titans, medan Michael Carter ska spela som running back för New York Jets. Darren Hall valdes ut till en av Atlanta Flacons nya cornerbacks.

Round 5-6

När den fjärde rundan är slut är det dags för den femte, round 5. Här valde Chicago Bear att deras nya offensive tackle skulle bli Larry Borom, samtidigt som Tampa Bay Buccaneer ansåg att K.J. Britt skulle passa bra som deras nya LB. Dallas Cowboys nya wide receiver är Simi Fehoko.

Den sjätte och näst sista rundan av 2021 NFL Draft är inte lika förväntansfull som den första. Däremot kan det även här finnas spelare som förvånar och överraskar. Marlon Tuipulotu valdes till Philadelphia Eagles nya defensive tackle, och Rodarius Williams till New York Giants nya corner back. Under round 6 valdes även Camaron Cheeseman till Washington Fotboll Teams nya long snapper.

Round 7, den sista rundan

Den sista rundan i årets draft blev den 7:e. Nu är vi alltså på den sista och minsta runda där spelarna har minst förväntningar på sig. Dock behöver det inte vara dåligt, utan guldkorn kan hittas även här. Bland annat valdes Larnel Coleman till Miami Dolphins nya offensive tackle, följt av James Wiggins till Safety för Arizona Cardinals och Tre Nixon till New England Patriots nya Eide receiver.

Kan spelare vägra ett NFL-draft?

Om en spelare vägrar att spela i det lag hen blev tilldelad kan hen endast välja att förhandla med det lag som valde honom. Kan de inte komma överens om något bra är det enda alternativet för denna spelare att inte spela just den säsongen.

Vilken tid sändes NFL draft 2021?

-Den 29:e april 8 PMET, 30:e april 7 PM ET och den 1:a maj 12 PM ET .

Vilka var de fem bästa NFL-drafts år 2021?

-Topp fem NFL-drafts var Trevor Lawrence för Jacksonville Jaguars, Zack Wilson för New York Yets, Trey Kance för San Fransisco 49ers, Kyle Pitts för Atlanta Falcons och Ha’Marr Chase för Cincinnati Bengals.