Dessa är 2023 års bäst betalda idrottare

By Simon

Även om året 2020 var svårt för idrottsvärlden på grund av pandemin, lyckades världens bästa idrottare fortfarande att tjäna stora belopp. Trots utmaningar som lönesänkningar, spel på tomma arenor och strikta biosäkerhetsregler, var de tio högst betalda idrottsstjärnorna i världen förmögna att samla in en total inkomst på 1.05 miljarder dollar. Det är första gången som fyra idrottare ensamma har tjänat över 100 miljoner dollar på ett år.

Ledande på listan är fotbollsstjärnan Lionel Messi, som tjänade hela 126 miljoner dollar. Detta inkluderar hans grundlön på 92 miljoner dollar och ytterligare stöd för Nike och Gatorade. På andra plats kommer tennisstjärnan Roger Federer med en inkomst på 106 miljoner dollar, följt av basketlegendaren LeBron James med 96 miljoner dollar. Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo kompletterar topp fyra med en total inkomst på 105 miljoner dollar.

Förutom Messi, Ronaldo och James är de andra idrottarna på topp tio golflegenden Tiger Woods (62,3 miljoner dollar), basketspelaren Stephen Curry (79,8 miljoner dollar), formel 1-mästaren Lewis Hamilton (54 miljoner dollar) och fotbollsspelarna Neymar Jr. (95,5 miljoner dollar), Kylian Mbappé (42 miljoner dollar) och Mohamed Salah (37 miljoner dollar).

Det är ingen överraskning att dessa toppidrottare har tjänat så stora förmögenheter år 2023, eftersom sport fortfarande är en av de mest populära formerna av underhållning runt om i världen. Det ska bli intressant att se vilka idrottare som fortsätter att ligga i topp i listan under de kommande åren!

Globala idrottsindustrin

Den globala idrottsindustrin beräknas vara värd mer än 500 miljarder dollar, och i takt med att idrottsvärlden fortsätter att växa, kommer även dessa toppidrottares löner att växa! Det ska bli intressant att se vem som dominerar listan år 2024. Fram till dess kan vi alla njuta av att se dessa fantastiska idrottare tävla om ära på världsscenen.

Listan över de bäst betalda idrottarna 2023 är följande:

1. Lionel Messi (126 miljoner dollar)

2. Roger Federer (106 miljoner dollar)

3. LeBron James (96 miljoner dollar)

4. Cristiano Ronaldo (105 miljoner dollar)

5. Tiger Woods (62,3 miljoner dollar)

6. Stephen Curry (79,8 miljoner dollar)

7. Lewis Hamilton (54 miljoner dollar)

8. Neymar Jr. (95,5 miljoner dollar)

9. Kylian Mbappé (42 miljoner dollar)

10. Mohamed Salah (37 miljoner dollar).

Med denna fantastiska lista över toppidrottare, kommer 2024 säkert att bli ett spännande år för idrottsvärlden! Vem kommer att finnas med på listan nästa år? Det kan bara tiden utvisa. Om du vill se på matcher med några av dessa idrottare kan du streama på Cmore, Viaplay, Streamhunter och liknande.

Håll ögonen öppna och håll dig uppdaterad med alla de senaste nyheterna från dina favoritidrottare när vi ser fram emot ännu ett fantastiskt idrottsår 2024! Fram till dess, håll dig säker och njut av att se dessa fantastiska idrottare tävla på på högsta nivå. Tack för att du läste! Vi hoppas att du gillade att lära dig mer om de bäst betalda idrottarna 2023. Glöm inte att kolla in våra andra artiklar och håll dig uppdaterad med alla de senaste nyheterna från idrottsvärlden.

Lämna en kommentar